Καλλιτεχνικά Εργαστήρια

Τι είναι τα καλλιτεχνικά εργαστήρια;

Η ΚΙΡΚΟ σχεδιάζει, οργανώνει και συντονίζει δημιουργικά καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους. Τα εργαστήρια μας υποστηρίζονται πάντα από έμπειρους χειροτέχνες-εμψυχωτές και έχουν στόχο πέρα από τη δημιουργική απασχόληση και τη ψυχαγωγία, την εκπαίδευση γύρω από περιβαλλοντικά, κοινωνικά, πολιτιστικά θέματα αλλά και την εκπαίδευση γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα παρακάτω εργαστήρια είναι ενδεικτικά των υπηρεσιών μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε και να υλοποιήσουμε δημιουργικά καλλιτεχνικά εργαστήρια που να ταιριάζουν στο ύφος κάθε μικρής ή μεγάλης εκδήλωσης.

Μικροί ακροβάτες και ζογκλέρ – εργαστήριο Τσίρκο

Με την βοήθεια των καλλιτεχνών-εμψυχωτών τα παιδιά πειραματίζονται σε τεχνικές ζογκλερικής και ακροβατικής,  δοκιμάζουν ισορροπία σε ξυλοπόδαρα, ισορροπούν σε ποδήλατο με μία ρόδα, μαθαίνουν να παίζουν με κορύνες, μπαλάκια, κορδέλες μα πάνω απ’ όλα μαθαίνουν να συνεργάζονται, να μοιράζονται και να στηρίζει ο ένας τον άλλον.

Upcycling - Κατασκευές από την επαναχρησιμοποίηση υλικών

Κανένα αντικείμενο δεν είναι άχρηστο. Αρκούν λίγη θέληση, δημιουργικότητα και ατέλειωτη φαντασία για να δώσουν ζωή στα υλικά που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια. Καπάκια μπουκαλιών, πλαστικά & γυάλινα μπουκάλια, παλιές κάλτσες, υφάσματα, κουμπιά, μανταλάκια και πολλά άλλα υλικά καθημερινής χρήσης μετατρέπονται αυτή τη φορά από τα παιδιά σε χρηστικά αντικείμενα και γιατί όχι, σε έργα τέχνης!

Άλλα καλλιτεχνικά εργαστήρια

  • Καρικατούρες και comic design εργαστήρια
  • Face painting
  • Εργαστήρια τέχνης (Ντανταϊσμός, Ρεαλισμός, Σουρεαλισμός)
  • Εργαστήριο Πλεξίματος ( Finger knitting)
  • Εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
  • Εργαστήρια κουκλοθεάτρου και φιγούρας καραγκιόζη
  • Εργαστήρια κατασκευής σαπουνιών
  • Inline skating εργαστήρια

Πώς μπορεί να με βοηθήσει η εκπαίδευση που παρέχει η τέχνη του τσίρκου;

Το τσίρκο βοηθά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσα από τις διάφορες τεχνικές του τσίρκο, αλλά και ενισχύει θετικές συμπεριφορές όπως η ομαδικότητα, η πειθαρχία, η αυτοσυγκέντρωση.