Τι είναι η KIRKO;

Κίρκο ή Κίρκος: Κρίκος/δακτύλιος/δαχτυλίδι/ κύκλος
Η λέξη τσίρκο προέρχεται από τη λατινική λέξη Circus, η οποία είναι ο εκρωμαϊσμός της ελληνικής λέξης ΚΙΡΚΟ, μετάθεση της λέξης "ΚΡΙΚΟΣ" από τον Όμηρο, που σημαίνει "κύκλος" ή "δαχτυλίδι".

Η ΚΙRKO είναι μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση έρευνας και παροχής υπηρεσιών γύρω από την τέχνη του τσίρκο. Μια ομάδα καλλιτεχνών, με μακρόχρονη και διεθνή εμπειρία πάνω στην τέχνη του τσίρκο, την εναέρια έκφραση και το θέατρο δρόμου δημιούργησε την ΚΙRKO με κύριο σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για νέους καλλιτέχνες και την ανάδειξη των τεχνών του τσίρκο στο ελληνικό κοινό.

Η ΚΙRKO προσφέρει υπηρεσίες τεχνών τσίρκο και καλλιτεχνικής εναέριας έκφρασης σε μικρούς και μεγάλους, παρέχει υπηρεσίες θεαμάτων, διοργανώνει εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές  παραστάσεις, φεστιβάλ και καλλιτεχνικά γεγονότα, ενώ παράλληλα ερευνά και αναπτύσσει εφαρμογές των τεχνών του τσίρκο γύρω από την θεραπευτική τους χρήση για άτομα με ειδικές ανάγκες και νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ένταξης στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον, με έμφαση σε καινοτομίες που συνδυάζουν κοινωνικές και καλλιτεχνικές επιδιώξεις.

Η ΚΙRKO συμμετέχει σε διεθνή και ευρωπαϊκά δίκτυα για την καλλιτεχνική παραγωγή, τον πολιτισμό και τις τέχνες και μελετά την τέχνη του τσίρκο ως μέσο εκπαίδευσης.

Σας περιμένουμε για να σας ξεναγήσουμε στον μαγικό κόσμο του τσίρκο!