ΣΤΕΛΛΑ ΤΖΙΡΤΗ

Η Στέλλα Τζίρτη είναι διδάκτωρ Αστροδυναμικής και ασχολείται με τα εναέρια ακροβατικά τα τελευταία εφτά χρόνια. Η επαφή της με τα ακροβατικά ξεκίνησε μέσω του pole dance, όμως σύντομα την κέρδισε το ακροβατικό πανί και σχοινί, οπότε ξεκίνησε να παρακολουθεί εντατικά μαθήματα με καταξιωμένους προπονητές του χώρου στη Θεσσαλονίκη, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσε μαθήματα ενόργανης, ευλυγισίας και μπαλέτου.

Από τότε και μέχρι σήμερα, συμμετέχει σε σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο τη συνεχή βελτίωση της εναέριας τεχνικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ιδιαίτερα μαθήματα με τους Rebecca Rennison (πανί), Yam Doyev (straps και τεχνική), Will Davis (πανί και σχοινί), Sarah Bebe Holmes (πανί), Alex Allan (πανί και σχοινί), Emiliano Ron (σχοινί), Gabriel Tramullas (σχοινί και straps), Hannae Coeckelbergs (πανί), Joe Keeley (πανί), Katie Brier (ευλυγισία), Aaron Kozlowski (straps) και PJ Perry (σχοινί) μαθαίνοντας έτσι διάφορες μεθόδους προσέγγισης της εναέριας τεχνικής και φτιάχνοντας εν τέλει το δικό της στυλ, μέσα από τη συνεχή προπόνηση.

Το 2018 συμμετείχε στον διαγωνισμό International Pole and Aerial Tournaments, ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία Advanced Silks.

Ειδικεύεται στο ακροβατικό πανί και σχοινί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνική και κατανόηση του element. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την ομάδα εναέριας έκφρασης KIRKO, παραδίδoντας ομαδικά και ιδιαίτερα μαθήματα και συμμετέχοντας σε παραστάσεις. Επιπλέον, παραδίδει σεμινάρια σε θέματα που αφορούν τη δυναμική τεχνική, τα ρολαρίσματα και τη δημιουργική χορογραφία.